Veien til førerkortet

Følg siden nedover, så viser vi deg veien til førerkortet og alle de obligatoriske kursene som må gjennomføres.

Trafikalt grunnkurs

Dette kurset er første steg for alle førerkortklasser, og er på totalt 17 undervisningstimer. Gjennom ulike aktiviteter og oppgaver vil du få den grunnleggende forståelsen du trenger for å øvelseskjøre.

Les merMeld deg på

Mørkekjøring

Som en del av det trafikale grunnkurset må du igjennom 3 undervisningstimer om kjøring i mørket. Dette kurset gjennomføres på den mørke årstiden (september til april).

Les merMeld deg på

Førstehjelp

Som en del av det trafikale grunnkurset må du igjennom 4 undervisningstimer om førstehjelp og tiltak ved trafikkulykker.

Meld deg på

Teknisk kjøretøybehandling

Dette er trinn 2 i opplæringen. Du skal først lære å mestre kjøretøyet godt teknisk i områder med lite trafikk, uten å rette oppmerksomheten mot andre trafikanter. Vår anbefaling; Gjør en skikkelig jobb på dette trinnet!

Les merØvelseskjøring

Trafikal kompetanse

I trinn 3 av opplæringen rettes oppmerksomheten  mot andre i trafikken. Målet for trinnet er at du skal kunne kjøre tydelig, sikkert og selvstendig i variert trafikk.

Les merVeiledningstime

Sikkerhetskurs på bane

Mot slutten av trinn 3 skal du gjennomføre sikkerhetskurs på bane. Kurset er på 4 timer og du skal gjennom opplevelse og erfaring viderutvikle din kompetanse i å unngå ulykker.

Les mer

Sikkerhetskurs på vei

Trinn 4 er den avsluttende opplæringen, hvor risikoforståelse står i sentrum. Gjennom 13 undervisningstimer bringes du frem mot det nivået du trenger for å kunne kjøre på egenhånd.

Les merVideo

Oppkjøring

Etter fullført og godkjent opplæring er tiden inne for oppkjøring.

Les merBestill oppkjøring